Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Скасування політреформи – політична гра партій – Анатолій Романюк

«Питання про скасування політичної реформи слід розглядати у політичній площині», – повідомив «Гал-info» політолог Анатолій Романюк. За його словами, це питання використовується як спроба тиску одних політичних партій на інші.
 «Порядок скасування політреформи такий. Спочатку конституційна більшість Верховної Ради, яка раніше проголосувала за політреформу, повинна проголосувати за її відміну, а після цього таке рішення має прийняти і Конституційний суд України. Щоправда, скасування політреформи тягне за собою дуже багато запитань, найперше – статус Віктора Ющенка, якого було обрано Президентом у системі політичної реформи. Очевидно, відповідно має ставитись питання про повторні президентські, або парламентські вибори. Як на мене, розмови про скасування політреформи – це проста політична гра окремих політиків, які про це говорять Президенту. Відміна політичної реформи не веде до вирішення політичної ситуації в Україні, а навпаки може бути спровокована політична дестабілізація в державі», – зазначає Анатолій Романюк.  Він вважає, що скасування політреформи все-таки може відбутись, проте варто бути готовим до політичного хаосу в державі.
 Нагадаємо, вчора у вечірньому ефірі «1+1» лідер ПППУ Анатолій Кінах заявив, що питання про скасування політичної реформи може розглядатись лише разом із достроковими парламентськими виборами. За його словами, це взаємопов’язані речі і окремо розглядати їх немає змісту.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ