Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Скасування віз для України розглядатимуть влітку, - МЗС

Європарламент планує влітку 2016 року розглянути питання про введення безвізового режиму з Україною. Про це в ефірі Громадського заявила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Березневе засідання буде на наступному тижні. Пропозицію тільки подано, вона не розглянута на всіх комітетах. Це може бути травень, але дуже сумнівно. Найбільш ймовірно, що це буде червень, що це Рада юстиції та внутрішніх справ", - сказала Зеркаль.

Вона зазначила, що в разі прийняття позитивного звіту для України знадобиться ще місяць на прийняття процедурних питань.

"Після того, як Рада приймає рішення, буде публікація. І вона буде за черговістю прийняття рішення. Тобто на публікацію може піти ще десь місяць. Після того, як рішення опубліковано, - воно набуває чинності", - пояснила представник МЗС з питань євроінтеграції.

Нагадаємо, в січні Європейський парламент закликав Раду Європейського Союзу прискорити надання Україні безвізового режиму. При цьому в резолюції Європарламенту в черговий раз наголошувалося, що Євросоюз розраховує на виконання українською владою обіцянок, пов'язаних з проведенням антикорупційної реформи, до квітня.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ