Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Склад уряду Яценюка

У четвер, 15 квітня, лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк представив проект, який дозволить залучити до творення політики найкращих представників нового покоління. Презентація відбулася у серці найстарішого вищого навчального закладу Східної Європи - Києво-Могилянської академії. Про це повідомила прес-служба Фронту змін.

«Я хочу змінити стереотип, що у владу можна потрапити тільки з влади. В Україні вже з'явилося нове політичне покоління, і я хочу, щоб це покоління отримало свій шанс. Ми цей шанс обов'язково дамо», - наголошує лідер «Фронту Змін».

«Ось основні завдання УРЯДУ ЗМІН: визначити цілі розвитку країни - ще до приходу у владу - та вказати, як ми будемо їх реалізовувати, і найголовніше - з ким ми будемо це робити», - підкреслює Арсеній Яценюк.

За словами політика, УРЯД ЗМІН - це модель майбутньої влади, відкритої до суспільства. «Навіть ідеологічні та організаційні засади розроблялися шляхом широкого діалогу, спершу - всередині нашої партії. Наступний крок - разом із найкращими представниками суспільства визначитися щодо пріоритетів майбутньої влади», - говорить він.

Проект замислювався як форма роботи суспільної опозиції, яка не обмежується парламентом, а веде постійний діалог із експертними середовищами, територіальними громадами, позапарламентськими партіями, широкою громадськістю.

При цьому УРЯД ЗМІН стане своєрідним «соціальним ліфтом» для талановитих, професійних, патріотичних людей, які прагнуть системних змін у країні. «Ми будемо залучати фахівців, а не ділити віртуальні «міністерські» посади. Будемо працювати зі суспільством, а не обмежуватися парламентом. Єднати, а не ділити країну», - зазначив політик.

«УРЯД ЗМІН буде моніторити дії влади і пропонувати свої варіанти вирішення проблем», - додав він.

За словами Арсенія Яценюка, результатом роботи проекту має стати відбір найкращих ідей, вироблення плану розвитку країни та формування нової політичної сили. «Наша сила буде тільки тоді, коли ми об'єднаємося під єдиними гаслами, під єдиним планом країни. Тоді ми дійсно станемо кращими і відбудемось як держава. Ми повинні виробити свій курс. І ми це зробимо. Я впевнений, що проект «УРЯД ЗМІН», який передбачає прихід якісно нових людей, підходів, дозволить зробити Україну процвітаючою державою», - заявив лідер «Фронту Змін».

Арсеній Яценюк підкреслив, що всі небайдужі отримають змогу взяти участь у проектуванні й творенні політики завдяки УРЯДУ ЗМІН. «Принципи відкритості, професійності, широкого експертного обговорення та залучення громадськості дадуть змогу ініціювати появу нової політичної еліти в Україні, яка обов'язково прийде до влади», - додав він.

Політик представив координаторів, які будуть організовувати роботу за пріоритетними напрямками роботи УРЯДУ ЗМІН:

Напрямок

Координатор

Електронна пошта

Чисте довкілля

Баленко Ігор Миколайович

[email protected]

Безпека країни

Башкіров Михайло Михайлович

[email protected]

Суспільство знань

Гриневич Лілія Михайлівна

[email protected]

Єдиний культурний простір

Єленський Віктор Євгенович

[email protected]

Відкрита влада

Козаченко Богдан Анатолійович

[email protected]

Сучасна інфраструктура

Ліскі Ігор Іванович

[email protected]

Підприємницька ініціатива

Мартенс Андрей Вікторович

[email protected]

Здоров'я нації

Ярошенко Олександр Олександрович

O.Yaroshenko@frontzmin.org

Молоді українці

Павелко Андрій Васильович

[email protected]

Бюджет зростання

Пишний Андрій Григорович

[email protected]

Заможне село

Табалов Андрій Олександрович

[email protected]

Країна без корупції

Хоменко Володимир Петрович

[email protected]

Партія «Фронт Змін» запрошує всіх ознайомитися із програмною платформою та принципами діяльності УРЯДУ ЗМІН на сайті «Фронту Змін».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ