Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Скочиляс: Після виходу Балоги „Наша Україна” змінилась і може перетворитися на маленьку парламентську партію

Вихід голови Секретаріату НСНУ Віктора Балоги та ряду нардепів з лав партії НСНУ, а також ймовірний вихід на завтрашній раді партії двох губернаторів та низки обласних організацій спричинений позицією Балоги щодо БЮТу і формуванням нового політпроекту. Таку думку в коментарі „Гал­-info” висловив політолог Любомир Скочиляс.
„Як і передбачалося, вихід Віктора Балоги мав на меті два завдання. Перше, це дати відсіч політичному середовищу НСНУ, яке йде у фарватері іншої політичної сили – БЮТу. Адже відомо, наскільки у таборі Балоги критично, і навіть вороже ставляться до БЮТу і до його лідера Юлії Тимошенко. Загальновідомим є також друге завдання, бо вихід Балоги мав на меті створення нового політичного проекту.”
На думку Скочиляса, новий політпроект стане альтернативою „Нашій Україні”, ставши опонентом до БЮТу і почне прикладати зусилля для поглиблення контактів із табором „біло-синіх”. „Цілком ймовірно, що у новий проект увійде частина політиків від Партії регіонів, – каже Скочиляс. – А натомість НСНУ радикально зменшить свою впливовість”.
У свою чергу, за словами політолога, перед блоком НУНС, який останнім часом втратив популярність, постає перспектива перетворитися у маленьку парламентську партію. Відбудеться це при умові об’єднання партій блоку в єдину партію. Але й це, за словами політолога, має свій мінус, оскільки раніше процес об’єднання керувався з Банкової, за сприянням адмінресурсу. „Варіант єдиної партії може зайняти свій сегмент, але цей варіант має великий „мінус” – відсутність яскравого лідера”, – підсумовує політолог, кажучи про ймовірний відхід Ющенка від справ НСНУ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ