Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Скорочення призову до українського війська цього року не буде – указ Президента

10 січня 2009 року було введено в дію Указ Президента України № 2/2009 про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 вересня 2008 року «Про невідкладні завдання щодо підвищення обороноздатності України», -- повідомляє офіційний портал глави держави.
Розглянувши стан обороноздатності держави, Рада національної безпеки і оборони України відзначила недостатній рівень боєздатності Збройних Сил України, оснащення новітнім озброєнням і військовою технікою, що пов'язане з їх неналежним фінансуванням, та не забезпечує розв'язання існуючих проблем Збройних Сил України.
Як мовиться в указі, рішенням Ради національної безпеки було запропоновано Президентові України підтримати пропозиції Міністерства оборони України щодо тимчасового припинення скорочення чисельності Збройних Сил України та переходу на комплектування військ (сил) військовослужбовцями виключно за контрактом, залишивши комплектування Збройних Сил України як за контрактом, так і за призовом. Чисельність Збройних Сил України до 2011 року буде визначена у кількості до 162 тис. військовослужбовців та до 50 тис. працівників для забезпечення діяльності і функціонування Збройних Сил України.
Також в указі йдеться про прийняття рішення про внесення змін до Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006 – 2011 роки стосовно чисельності Збройних Сил України до 2011 року.
Контроль за виконання цього Указу покладено на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїсу Богатирьову.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ