Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Скрипалька Аделіна Опреан виступить у Львівській опері

Сьогодні, 18 червня, у Львові вперше в Україні з єдиним концертом виступить скрипалька Аделіна Опреан, учениця та асистент найбільш впливового музиканта ХХ століття у сфері класичної музики – Ієгуді Менухіна. Повідомила прес-служба ЛОДА.

Коцерт відбудеться у Дзеркальній залі Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Аделіна Опреан викладає у Музичній Академії м. Базель (Швейцарія). Виступала як солістка з такими оркестрами як Лондонський симфонічний оркестр, Штутгардський камерний оркестр, Тонгалле-оркестр Цюріха та інші. Окрім сольної кар’єри, вона активно концертує як камерний музикант, зокрема, з 1997 року як перша скрипка квартету «Арія». Аделіна Опреан грає на інструменті Лоренцо Сторіоні 1780 р.

На концерті у Дзеркальній залі відома скрипалька гратиме разом із добре знаною львівській публіці піаністкою, заслуженою артисткою України Оксаною Рапітою. Вона викладає на кафедрі спеціального фортепіано Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка. Здійснила понад 20 прем’єр української та світової музики, брала участь у записах CD-дисків з музикою українських композиторів, активно гастролює країнами Європи.

У програмі концерту у стінах Львівської опери лунатимуть сонати для скрипки та фортепіано В. А. Моцарта та К. Дебюссі, а також «Шість румунських танців» Б. Бартока.

Початок о 19:00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ