Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СКУ звернувся до світу з проханням вислати спостерігачів на антиукраїнський суд в Росії

“Світовий конґрес українців закликає міжнародне співтовариство відреагувати на неприпустимі дії Росії та терміново вжити рішучих кроків, щоб захисти людські та національні права української національної меншини в Росії. Зокрема Світовий конґрес українців звертається до міжнародного співтовариства з проханням нагально вислати спостерігачів на остаточне слухання в Росії справи щодо ліквідації Федеральної національно-культурної автономії українців Росії, яке буде вестись Касаційною колегією Верховного Суду Росії 27 січня 2011 р.,” - заявив президент СКУ Евген Чолій. Повідомила прес-служба Світового конґресу українців.

Слухання в справі Федеральної національно-культурної автономії українців Росії розпочнеться об 11:20 ранку в приміщенні Верховного Суду Росії за адресою: 121260 Москва, вул. Поварська, буд. 15, під'їзд 5.

Додамо, що 20 січня 2011 р. у зв'язку з продовженням утисків української національної меншини в Росії Світовий конґрес українців (СКУ) надіслав три поновлені Меморандуми а) Верховному комісару Організації Об'єднаних Націй у справах людських прав Наванатем Піллай, б) директору Бюро демократичних інституцій та людських прав Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Джанезу Ленарчику, в) Верховному комісару в справах національних меншин ОБСЄ Кнуту Воллебеку, г) голові Підкомітету Європейського Парламенту з питань прав людини Гейді Гауталі, г) голові делегації Європейського Парламенту до Комітету парламентського співробітництва ЄС-Росія Кнуту Флекенштейну, ґ) комісару Ради Європи з прав людини Томасу Гаммарбергу, д) президенту Консультативного комітету Ради Європи щодо Рамкової конвенції про захист національних меншин Райнеру Гофману, е) президенту Консультативного комітету Ради Європи щодо Рамкової конвенції про захист національних меншин Райнеру Гофману, є) генеральному секретарю міжнародної правозахисної організації “Міжнародна амністія” Салілу Шетті та ж) представнику відділу в справах Європи та Центральної Азії всесвітньої неурядової організації “Нагляд за правами людини” Еріці Лаллі.

Ці Меморандуми звертають увагу на подальші намагання владних структур Росії ліквідувати українські громадські неурядові організації, Федеральну національно-культурну автономію українців Росії і Об'єднання Українців Росії, та припинити діяльність Бібліотеки української літератури у Москві, включно з застосуванням фізичної сили проти директора бібліотеки. (Зі змістом трьох Меморандумів можна ознайомитись на сайті СКУ за адресами: http://www.ukrainianworldcongress.org/news.php/news/469, http://www.ukrainianworldcongress.org/news.php/news/470, http://www.ukrainianworldcongress.org/news.php/news/471

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ