Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Скульптури Пінзеля вже у Франції

Скульптури Іоанна Пінзеля вже в Парижі. Їх в цілості доставлено у Францію. Нині фахівці з Львівської галереї мистецтв монтують експозицію. Про це сьогодні, 9 листопада, в коментарі Гал-інфо повідомила директора Галереї Лариса Возницька – Разінкова.

Над експозицією, за її словами, працюють двоє реставраторів. Також супроводжує скульптури головний хранитель фондів галереї Ігор Хомин.

Лариса Возницька-Разінкова також додала, що жодних проблем із транспортуванням чи документацією не виникло.

«Сьогодні над монтуванням експозиції в Луврі працюють наші реставратори», - розповіла вона.

За словами Лариси Возницької, на відкриття виставки 21 листопада поїде невеличка делегація з Галереї мистецтв. Вона також зазначила, що у зв’язку із браком коштів до Лувру поїде тільки кілька чоловік.

«Ми очікуємо, що ця виставка приверне увагу Європи та всього світу до наших культурних надбань. Очікуємо, що туристи, які відвідають цю виставку в Луврі, будуть мати зацікавлення відвідати Львів. Коли до нас приїздила делегація французів, і вони відвідали наші фонди в Одеському замку, то вони були вражені тим, яка багата у нас колекція дерев’яних скульптур і їх зацікавили й інші твори. Думаю, це не остання така наша виставка в Луврі», - розповіла Лариса Возницька-Разінкова.

В коментарі Гал-інфо вона також повідомила, що в музеї Пінзеля лишилися окремі твори скульптора. На час перебування решти експонатів у Луврі в музеї нині проводять тимчасову виставку розп’ять з фондосховища Олеського замку. Водночас вона наголосила на тому, що у цього музею є свої проблеми і дуже потрібно, щоб держава виділила кошти для ремонту даху.

Як повідомляло раніше Гал-інфо всього до Лувру поїхали 28 експонатів - 14 експонатів належать Львівській національній галереї мистецтв, один - Музею етнографії та художнього промислу інституту академії наук України, два - Тернопільському обласному художньому музею, сім скульптур - Тернопільському обласному краєзнавчому музею і три експонати - Музею мистецтв Прикарпаття в Івано-Франківську.

Згідно з умовами, які поставив Лувр, скульптури повинні прибути до Франції раніше, сама експозиція буде працювати з 21 листопада 2012 року до 25  лютого 2013 року.

Чит. також: «Сільська громада з Тернопільщини не хоче віддавати свого Пінзеля».

Фото з "Альбом. Іоанн Георг Пінзель. Скульптура. Перетворення".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ