Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Слідчі не сумніваються, що вбитий у Львові кілер причетний до замаху на Вову Морду

Слідчі вважають доведеним, що до замаху на життя кримінального авторитета Вови Морди, що відбувся у центрі Львова 24 серпня минулого року, у День Незалежності, був причетний не лише загиблий кілер на прізвисько Біба (Володимир Марко), а й його напарник, який після спецоперації міліції залишився живим і наразі перебуває під вартою. Про це "Високому замку" повідомив начальник ГУ МВСУ у Львівській області генерал-майор Олександр Рудяк.

Кримінальний авторитет Вова Морда кілька днів тому вперше після поранення покинув Львів. Ймовірно, поїхав до столиці, де має чимало бізнес-інтересів. Сусіди Морди розповіли "ВЗ" (№ 4 (4872) 11-13 січня 2013р.), що після виписки з лікарні його ледь не щодня відвідували представники вищого духовенства УПЦ як Московського, так і Київського патріархатів. Чи від постійних молитов, чи від переживань Вова Морда за останні місяці дуже змарнів та втратив, що видно неозброєним оком, внутрішню енергію.

Здавалося б, після загибелі легендарного кілера Біби та арешту його напарника Морда мав би святкувати перемогу. Адже людини, яка намагалася вкоротити йому життя, більше немає серед живих. Проте, ні правоохоронцям, ні Морді наразі не вдалося дізнатися ім'я замовника вбивства. Про те, що це людина серйозна, яка має відповідні фінансові можливості, говорить хоча б те, що після замаху на Морду Біба взявся "зачищати" (зрозуміло, що не за "дякую") оточення кримінального авторитета. 11 грудня минулого року, коли на вулиці Єфремова у Львові відбувалася спецоперація УБОЗу, під час якої Біба загинув, кілер та його вцілілий напарник приїхали в цей район не кави випити. Вони того вечора планували застрелити одного з напарників Морди, який живе неподалік Клубу зв'язку.

Про подробиці спецоперації з нейтралізації кілера міжнародного масштабу Біби правоохоронці й сьогодні розповідають вкрай неохоче. Навіть нагородження тих, хто відзначився під час проведення спецоперації, зауважив генерал Рудяк, відбуватиметься відповідно до засекречених указів керівництва держави. Олександр Рудяк також зауважив, що правоохоронці перед спробою затримання Біби не день і не два стежили за ним, використовуючи найсучасніші технічні засоби.

Тим часом з власних джерел "ВЗ" стало відомо, що Біба та його напарник, хоча й проводили більшість часу за кордоном, а в Україну приїжджали, лише отримавши замовлення на чергову ліквідацію, мали під Львовом, так би мовити, власну "базу". В одному з будинків у Винниках міліціонери знайшли цілий арсенал зброї, що належав професійним кілерам. Під час обшуку в цьому помешканні знайшли понад шістдесят (!) одиниць вогнепальної зброї та боєприпасів: автомати, пістолети кулемети, фугаси, найновітніші зразки гранат, гранатомети.

Чи не більше від зброї правоохоронців, які брали участь в обшуку, вразила колекція "корочок", якими користувалися кілери.

У будинку знайшли службові посвідчення працівників СБУ, міліції, військової розвідки, російської ФСБ (Федеральна служба безпеки) та... слідчих Генпрокуратури! У шафах висіли зразки форменого одягу працівників прокуратури, міліції, армійських офіцерів. Такій "базі" кілерів могли б позаздрити навіть потужні терористичні групи.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ