Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Слідчий комітет РФ відкрив проти п'ятьох росіян справи за участь у "Правому секторі"

Слідчий комітет РФ відкрив відносно п'ятьох громадян Росії кримінальні провадження за звинуваченням у причетності до діяльності забороненої в РФ української націоналістичної організації "Правий сектор".

Як повідомляє прес-служба СК РФ, фігурантами справ стали росіяни Ігор Чудінов, Геннадій Хамраєв, Георгій Стоцький, Роман Стригунков та Олександр Валов. У діях підозрюваних вбачаються ознаки злочинів, передбачених ч. 1 і 2 ст. 282.2 КК РФ (керівництво діяльністю екстремістської організації й участь в ній).

"За даними слідства, всі п'ятеро росіян підтримують радикальні погляди, а також ідеї фашизму і націоналізму. В різний час вони покинули Російську Федерацію і попрямували до України, де вступили до лав "Правого сектора". В залежності від посади кожний з них виконував певні завдання в інтересах цієї організації", – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що Чудінов і Хамраєв увійшли в один з бойових підрозділів ДУК ПС та брали активну участь у "каральних операціях проти мирного населення самопроголошених ДНР і ЛНР".

В свою чергу, Стоцький, Стригунков та Валов стали активістами ПС та вели пропаганду його ідеології, цілей і завдань. "Роботу щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності учасників організації "Правий сектор", незалежно від їх громадянства, буде продовжено", - йдеться в повідомленні.

dt.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ