Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Сліпа охорона історичного середовища Львова: хронологія вбивста пам`ятки на вул. Левицького

Фото - Alex Muzyka.
Фото - Alex Muzyka.
Фото - Alex Muzyka
Фото - Alex Muzyka
Фото - Alex Muzyka
Фото - Alex Muzyka
Фото - Alex Muzyka
Фото - Alex Muzyka
1/4
Власник приміщення, який незаконно пробив дверний отвір на місці вікна в історичній частині міста в будинку на вул. К. Левицького, 10 продовжує руйнування фасаду. Учора, 29 червня, робітники встановили двері і втікли до приїзду поліції.

Про це повідомили на сторінці Гаряча лінія міста Львова у Facebook.

Нагадаємо. що порушник почав руйнувати фасад ще 9 березня. Тоді начальниця управілння охорони історичного середовища Лілія Онищенко та заступник мера Львова Андрій Москаленко пообіцяли, що роботи зупиняться.

15 березня порушник самочинно встановив двері. 

20 березня Лілія Онищенко запевняла, що ніяких дверей на фасаді не буде, а Москаленко запевнив, що власник будівлі погоджується відновити понівечений фасад.

Натомість, 30 березня порушник, з яким начебто домовились, знову розпочинає незаконні роботи. Робітники вибивали перфоратором місце під сходи до дверей. На виклик приїхала поліція. Роботи припинили. Приїхали й Онищенко з Москаленком. Тоді чиновники запевняли, що власник 1 квітня буде все замуровувати.

3 квітня адміністративна комісія ЛМР вирішує накласти на власника та орендаря приміщеня штраф 1700 гривень. А от стіну по первісного стану повертатимуть за кошти міста.

Вже 9 квітня на місці злочину Москаленко та Онищенко влаштували атракцію - особисто замуровували дірку у фасаді. Тепер вже власник, з яким, начебто, ве багато разів домовлялися і порозумілися, викликає поліцію. Він збирався подати до суду на Львівську міську раду, управління історичного середовища та Личаківську районну адміністрацію. У відмовідь міська влада також заявила, що подасть зустрічний позов.

11 квітня, згадана вже адміністративна комісія вирішує, що міська влада знову спробує відновити фасад. Навіть замовлять проектно-кошторисну оцінку виконаних робіт.

29 червня на місці вікна таки встановили двері.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ