Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Словацькі залізничники пообіцяли „Львівській залізниці” не пошкоджувати її вагонів

На робочій зустрічі-нараді керівництва ДТГО „Львівська залізниця” і представників залізниць Словаччини, яка відбулася минулого тижня, підбили підсумки роботи з перевезення вантажів через прикордонні переходи України і Словаччини у 2007 році, а також обговорили питання збереження рухомого складу при перевантаженнях на прикордонних станціях. Про це „Гал-info” повідомили у прес-центрі ДТГО „Львівська залізниця”.
Об’єми перевезень вантажів через прикордонні переходи між Україною і Словаччиною у 2007 році в напрямку Словаччини склали 17 250 тисяч тонн, що на 36,4 тисячі тонн більше, у порівнянні з 2006 роком. А в напрямку України об’єми становили 1 664,3 тисяч тонн, що на 98,9 тисяч тонн менше, ніж у 2006 році. Представники залізниць Словаччини зауважили, що основну роль у зменшенні об’ємів перевезення відіграв факт підготовки Словаччини до вступу у Шенгенську зону, оскільки це призвело до запровадження жорсткішого контролю за вантажами і триваліших перевірок поїздів на митних переходах.
Одним із важливих питань, обговорення якого ініціювала „Львівська залізниця”, було пошкодження словацькими залізничниками вагонів при перевантаженні. Загалом, у 2007 році було пошкоджено 1 660 вагонів, що на 337 одиниць більше, ніж у 2006 році. Із них 1 297 вагонів були понищені на станції Чієрна, де руду перевантажують грейферними екскаваторами.
Словацька сторона пообіцяла, що у 2008 році вона посилить контроль за збереженням цілісності рухомого складу, а також приділятиме більше уваги покращенню пропускної здатності прикордонних переходів і затвердженню реальних місячних планів на перевезення зовнішньоторговельних вантажів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ