Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Слуга народу" Заблоцький закликав не голосувати за зниження податків для азартного бізнесу і лотерей

Народний депутат з фракції "Слуга народу" Мар'ян Заблоцький закликав депутатів Верховної ради не голосувати за зниження податків для азартного бізнесу і лотерей.

Як зазначив Заблоцький, в четвер, 4 березня, Верховна Рада буде розглядати законопроєкт про різке зниження ставок оподаткування для організаторів азартних ігор та лотерей. Так, підтриманий минулого тижня податковим комітетом законопроєкт 2713-Д (Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей) втричі знижує вартість ліцензій (прибирається норма про потрійну плату до вступу в дію системи онлайн моніторингу). Втричі знижує ставки на дохід для операторів лотерей - з 30% до 10% від доходу. І майже вдвічі знижується ставка податку для букмекерів і казино - з 18% до 10% від доходу.

Нардеп зазначає, що не бачить жодних причин робити пільги азартному бізнесу, особливо лотереям.

"Допустимо, що частка виплат в лотерею складає пристойні 70%. Це означає, що за діючих норм держава отримає 10% від вартості лотерейного білета у якості податків. Запропоновані нові ставки означають, що оподаткування падає до лише 3% від вартості лотерейного квитка. Адже законопроєкт також пропонує прибрати оподаткування виграшів в сумі до 50 тис грн уже з боку фізичних осіб. Та й в цілому, згідно законопроєкту, 90% доходу від лотерей буде отримувати приватний організатор, і лише 10% держава. Різке зниження податків зробить неможливим також виплату так-званого соцеконому, яким фінансуються дрібні соціальні проекти на округах народних депутатів. Адже фінансуватись ці проекти повинні саме від надходжень з грального бізнесу. Голосування заплановане на четвер. Закликаю колег по парламенту не голосувати за зниження податків для азартного бізнесу і лотерей", - додав Заблоцький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ