Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Слуги Народу" звернулись до правоохоронців з приводу торгівлі посадами в Офісі Президента

Група депутатів фракції "Слуга Народу" звернулись до правоохоронців з приводу торгівлі посадами за участі посадовців Офісу Президента України. Про це повідомив нардеп Микита Потураєв.

Як зазначив Потураєв, народні депутати фракції «Слуга Народу», вкрай занепокоєні ситуацією, яка склалася навколо інформації, оприлюдненої їх колегою Гео Леросом.

Інформація може свідчити про торгівлю державними посадами за участі посадовців Офісу Президента України.

1/2

"Але реакція деяких правоохоронних органів у цих обставинах була вкрай дивною - адже запитання у них виникли не до змісту оприлюднених записів, на що в першу чергу ті повинні були б звернути увагу, а до факту того, що вони стали можливими. Вважаємо такі дії загрозливими для громадянського суспільства та його базових прав і свобод.

Керуючись такою логікою, подібні звинувачення можна було б висунути на адресу переважної більшості проектів розслідувань українських ЗМІ, а також щодо переслідувань багатьох політиків, які відбувались в Україні у недавньому минулому.

Для прикладу - навряд чи світу б стали відомими «плівки Мельниченка», які були оприлюднені саме народними депутатами України, чи журналістські розслідування щодо «справи Свинарчуків».

Ми звертаємося до правоохоронних органів, а саме Генпрокуратури, ДБР, НАБУ та МВС, стосовно необхідності першочергово розслідувати безпосередньо суть оголошених на плівках записів.
А ще закликаємо їх унеможливити дії, що можна було б трактувати, як тиск чи переслідування народного депутата України", - зокрема зазначив Потураєв.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, СБ України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації для відео-фіксації зустрічей Дениса Єрмака.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ