Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Служба безпеки перекрила міжнародний контрабандний канал з ввезення флористики

У рамках спеціальної операції „Цунамі” співробітниками західного та центрального відділень Міжвідомчого оперативного штабу при СБ України по координації активних заходів з протидії контрабанді, перекрито контрабандний канал, яким було ввезено на територію України предмети флористики на суму 1 мільйон 133 тисячі гривень. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі СБУ.
У результаті спільної операції Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, управлінь у Волинській та Львівській областях поблизу Львова затримано чотири вантажні автомобілі, що незаконно переміщували велику партію квітів з Нідерландів через Польщу. Живі квіти, зелень та гілки для оздоблення букетів, а також декоративні рослини були завезені в Україну з приховуванням від митного контролю шляхом надання митному органу документів, що містять неправдиві дані щодо кількості та найменування вантажу. Згідно з пред’явленими на Західній регіональній митниці документами затримані автомобілі мали перевозити невелику партію товару на суму лише 80 тисяч гривень.
У результаті припинення контрабандної акції на користь державі буде донараховано сотні тисяч гривень належних податків.
За фактом вчинення контрабанди слідчим відділом управління СБУ у Волинській області порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ