Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Службові особи «Львівелектротрансу» присвоїли 2 мільйони гривень – прокуратура

Прокуратурою області проведено перевірку з питань додержання вимог чинного бюджетного законодавства, в ході якої встановлено факт привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах, -- повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.
Зокрема, як з’ясувалось в ході перевірки, протягом 2007-2008 років з міського бюджету м.Львова ЛКП "Львівелектротранс" отримано 10 550 тис. грн. на закупівлю рухомого складу-трамваїв. Функції замовника закупівель надано зазначеному підприємству.
Ціною реалізації трамвайних вагонів для потреб ЛКП "Львівелектротранс" стала сума 440 000 грн. за одиницю. Проте, згідно оцінки орієнтовної вартості вказаних трамвайних вагонів, проведеної спеціалістами Львівської торгово-промислової палати, вартість одного трамвайного вагона, закупленого у іноземної компанії складає 140 000 грн. за одиницю. Таким чином, з урахуванням витрат імпортера, службовими особами ЛКП "Львівелектротранс", ТзОВ «С». та іншими невстановленими особами незаконно одержано бюджетних коштів на загальну суму близько 2 млн. грн.
За наслідками згаданої перевірки, 01.04.2009 року прокуратурою області порушено кримінальну справу за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах службовими особами ЛКП "Львівелектротранс" та ТзОВ «С», вчиненого за попередньою змовою з невстановленими особами, за ознаками злочину, передбаченого ст. 191 ч. 5 КК України. Досудове слідство у кримінальний справі доручено проводити слідчому відділу слідчого управління прокуратури Львівської області.
Нагадаємо, за інформацією прес-служби Львівської міської ради, новим виконувачем обов’язків директора «Львівелектротрансу» призначено Володимира Карпу, який до тепер займав посаду начальника тролейбусного депо. До цього часу «Львівелектротранс» очолював Андрій Федоренко, який написав заяву на звільнення за власним бажанням.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ