Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Службові особи одного зі львівських ВУЗів незаконно приватизували приміщення в м. Львові площею 1113 квадратних метрів та загальною вартістю 12 мільйонів гривень

18 лютого 2006 року працівниками ВДСБЕЗ Галицького РВ ЛМУ УМВС України у Львівській області викрито злочинну діяльність службових осіб одного з ВУЗів Львова, які, зловживаючи службовим становищем, незаконно приватизували приміщення в м. Львові площею 1 тис. 113 кв. м  загальною вартістю 12 млн грн.
Проведеними оперативно-розшуковими заходами встановлено, що службові особи інституту протягом 2001 року підробили офіційні документи щодо права користування частини будівлі, яка перебувала у комунальній власності Львівської міської ради, в якій не вказали площу - 640 кв. м., котра знаходилась у користуванні інституту.
У подальшому сфальсифіковану документацію було подано в Управління комунального майна Львівської міської Ради та Галицьку райадміністрацію м. Львова, на підставі яких було прийняте відповідне рішення про передачу всієї зазначеної будівлі площею 1 тис. 113 кв. м., яка розташована у центральній частині м. Львова у власність інституту. Надалі це приміщення службові особи інституту мали намір реалізувати комерційним структурам.
В результаті Управлінню комунального майна Львівської міської ради завдано збитків на загальну суму 12 млн грн.
За цим фактом 17 лютого 2006 р. прокуратурою Галицького району м. Львова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 190 КК України.
З метою забезпечення відшкодування завданих збитків в цей час накладено арешт на реалізовані приміщення, проводяться оперативно-розшукові заходи по встановленню інших фактів зловживань, в т.ч. хабарництва в ході приватизації приміщення цієї будівлі, причетності до злочину посадових осіб Управління комунального майна Львівської міської Ради. Розслідування справи передано в слідчий відділ Галицького РВ ЛМУ УМВС України у Львівській області. Про це повідомив ЦГЗ УМВСУ у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ