Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Службові особи восьми підприємств Львівщини намагалися легалізувати 10,5 млн грн, а також приховати 9 млн грн податку

Службові особи восьми підприємств намагалися легалізувати 10,5 млн грн, здобуті злочинним шляхом, а також приховати 9 млн грн податку, завищуючи податковий кредит. Про це повідомила прес-служба ДПА у Львівській області.

Слідчим відділом Управління податкової міліції ДПА у Львівській області 29 вересня 2006 року завершено розслідування кримінальної справи, порушеної проти службових осіб восьми підприємств за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст. 27, ч.3 ст. 212, ч. 2 ст. 212, ч. 2 ст.366, ч. 2 ст. 209, ч.1 ст. 255, ч. 2 ст.382, ч.2 ст. 205, ч.5 ст. 191 КК України.
Зібраними у справі матеріалами доведено, що громадянин Х. створив сітку приватних підприємств, на посади призначив „своїх” директорів та керував ними. Члени злочинної організації неодноразово вносили в офіційні документи завідомо неправдиву інформацію та надавали їх працівникам податкових органів. Зокрема, не включали до бухгалтерського та податкового обліку об’єкти оподаткування, безпідставно, з метою збільшення обігових коштів, завищували податковий кредит підприємств, внаслідок чого умисно не сплатили податки, що фактично призвело до ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах – на суму понад 9 млн грн, та легалізували кошти, здобуті злочинним шляхом, на загальну суму 10,5 млн грн. Обвинувачених заарештували, а двоє із них дали підписку про невиїзд.
Кримінальну справу скеровано до суду.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ