Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Службовця Львівської залізниці викрито на хабарі

Фото Львівська обласна прокуратура
Фото Львівська обласна прокуратура
Фото Львівська обласна прокуратура
Фото Львівська обласна прокуратура
1/2
Хабар за перемогу у тендері на понад мільйон гривень: викрито службовця Львівської залізниці. Про це повідомили 5 серпня Гал-інфо у Відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозри начальнику одного із структурних підрозділів регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), а також мешканцю Києва за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України). Дані дії останні вчиняли за попередньою змовою із невстановленою на даний час органом досудового розслідування групою осіб.

За даними слідства, чоловік від імені суб’єкта господарювання надав службовцю 53 тис. грн неправомірної вигоди. Натомість останній мав посприяти в укладенні між державним підприємством та товариством договору поставки запасних частин до тепловоза на загальну суму понад 1 млн грн, а також у безперешкодному прийманні товару та виконанні інших умов договору.

За результатами проведення ряду санкціонованих обшуків за місцем діяльності товариства, посередника та начальника підрозділу регіональної філії вилучено, зокрема документацію, банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та інші речі, які мають значення для досудового розслідування.

Наразі тривають слідчі дії, вирішуються питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, а службовцю залізниці – також відсторонення від займаної посади. Перевіряються факти можливої причетності інших осіб з числа службовців Укрзалізниці та постачальників товару до вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ