Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Служби у справах неповнолітніх потребують кваліфікованих кадрів та матеріального забезпечення – Володимир Лис

«Обласна служба у справах неповнолітніх розміщена у двох маленьких кабінетах, де працівникам доводиться сидіти вдвох за одним столом. Незабезпечення окремими кабінетами служби у справах неповнолітніх міста Самбора, РДА Бродівської та Жовківської, Самбірської, Сокальської, Стрийської, Турківської та Яворівської, також служби не забезпечені окремим телефонним зв’язком. Такий стан справ не дає можливості належно виконувати працівникам служби у справах неповнолітніх свої обов’язки», — наголосив під час колегії Володимир Лис.
Службі у справах неповнолітніх бракує кваліфікованих кадрів, а крім того, відсутнє достатнє їх матеріальне забезпечення. Це питання порушив сьогодні на засіданні колегії ЛОДА начальник служби у справах неповнолітніх ЛОДА Володимир Лис.
Також серйозною проблемою є відсутність у служб у справах неповнолітніх відсутність статусу юридичної особи. На колегії попередньо погодили утворити у складі служб у справах неповнолітніх окремий підрозділ у складі двох осіб для здійснення функції щодо опіки та піклування усиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також надати службам статус юридичної особи та допомогти у створенні належних умов праці. Нагадаємо, за інформацією Володимира Лиса, наразі служби у справах неповнолітніх укомплектовані на 33%.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ