Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Слюсарчука можуть посадити довічно

Свідків і постраждалих у справі Слюсарчука шукатимуть по всій Україні.

Справу скандально відомого "доктора Пі" Андрія Слюсарчука передають зі Львова до Києва, повідомляє ТСН. Тепер свідків і постраждалих у його справі шукатимуть по всій Україні. Кримінальна справа, де спочатку було тільки шахрайство, тепер загрожує перерости в звинувачення у вбивствах. Принаймні, цього вже вимагають представники громадськості.

Андрій Слюарчук понад два місяці сидить у СІЗО. В одну мить після розслідування львівських журналістів чоловік перетворився із позитивного героя в негативного. Геній із унікальною пам'яттю, шахіст, що грає на рівні із надпотужним комп'ютером і відомий нейрохірург. Тепер слідство звинувачує Слюсарчука у тому, що він - шахрай, а його медичний диплом - фальшивий.

Газетні публікації про Слюсарчука не сходять зі сторінок газет. У пресі лікаря вже звинувачують у тому, що він накачував молодих хлопців психотропними речовинами і використовував їх для сексуальних потреб своїх знайомих. А головне - що під його скальпелем нібито загинуло близько 12 осіб. Кількох відомих медиків та юристів це настільки вразило, що вони скликали спеціальний круглий стіл, присвячений лише справі Слюсарчука. Вони вимагали покарати тих, хто пускав псевдолікаря в операційні.

"Наступний злочин буде ще більш тяжкий, якщо ця справа буде продовжена лише як шахрайство, а не як убивство", - переконана Заслужений лікар України Ольга Богомолець. А колишній заступник Генпрокурора Микола Обиход вважає, що шахрайство - це лише початкова стаття для Слюсарчука, і надалі слідчі перевірять також нові публікації преси. "Тут проглядаються убивства кількох людей, - говорить Обиход. - Убивства заради вигоди і ряд інших вчинків. Це вища міра в нашій країні - пожиттєве ув'язнення. Але це все попереду".

Громадські діячі ініціювали створення слідчої комісії в парламенті для контролю над справою Слюсарчука.

"Є певна необхідність шукати постарждалих в інших регіонах України, не тільки у Львові, - каже речник МВС Микола Поліщук. - Тому було прийнято рішення прокуратурою, і цю кримінальну справу передали до головного слідчого управління. Слюсарчук буде перебувати наразі поки що у Львові".

Адвокат Андрія Слюсарчука Наталя Романик телефоном повідомила ТСН, що закиди учасників круглого столу порушують право особи вважатися невинуватою до вироку суду. На сьогодні ніяких нових обвинувачень йому не висували. І все це, за словами адвоката - вигадки засобів масової інформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ