Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Смерека на горі Маківка всихає, тому необхідно її зрубувати, - Дайнека

На горі Маківка активно всихає смерека, що робить необхідним здійснювати її вирубку. Про це сьогодні, 5 серпня, під час прес-конференції повідомив начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дайнека.

На запитання журналістів з приводу повідомлення в соцмережах про появу пеньків на території гори Маківки і загальне занепокоєння громади Анатолій Дайнека відповів, що такі дії є вимушеними.

Причиною є різка зміна кліматичних умов, що спостерігається по всьому світу. «Смерека є найбільш чутливою породою, вона одразу реагує на зміну кліматичних умов. На горі Маківка якраз засаджена смерековою породою, тому зараз вона активно всихає. Це не тільки проблема гори Маківка, але і всіх лісів Карпат», - повідомив він.

«Смерека на Маківці буде всихати, тому необхідні рішучі дії щодо протидії цьому», - розповів Анатолій Дайнека. Також, за його словами, вирубка не проводиться самовільно, а під наглядом спеціалістів із Національного лісотехнічного університету України, які надають наукові рекомендації.

Нагадаємо, що гора Маківка - це місце запеклих боїв 29 квітня — 4 травня 1915 року легіону Українських Січових Стрільців (семи сотень першого та другого куренів у складі 55-ої піхотної австрійської дивізії Ігнаці фон Фляйшмана) з російськими військами генерала Альфтана, що мали чисельну перевагу.

У 1920-х роках члени Української Військової Організації, а згодом ОУН започаткували встановлення хрестів полеглим за волю України поблизу центральної вершини Маківки.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ