Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Смерть на Грушевського прийшла з Кремля. Путін хоче ізолювати Януковича від світу, - політтехнолог

Політтехнолог, віце-президент Української PR-Ліги Олег Медведєв вважає, що вказівка потопити епіцентр протистояння силовиків та активістів вулицю Грушевського у крові прийшла із Кремля.

"У мене є така підозра, що смерть на Грушевського прийшла з Кремля. Їм вкрай потрібне масове кровопролиття, щоб остаточно ізолювати Януковича від усього світу. Щоб став такої парією, що приймають лише в Москві, та й то з огидою. Так чи я здурів?" - риторує Медведєв.Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Як повідомляв iPress.ua, близько 12 години 22 січня бійці спеціального підрозділу МВС "Беркут" відновили штурм барикад активістів Євромайдану на вулиці Грушевського.

Мітингувальники почали закидати бійців камінням. Натомість, беркутівці почали скупчуватися біля протестувальників, утворили "черепаху" і закидають активістів гранатами.

Ситуація загострюється. Лунають постріли.

Сьогодні, близько 8 ранку, "Беркут" почав штурмувати протестувальників на вулиці Грушевського без попередження. Люди були неготові, так як були шоковані новиною про те, що один з учасників протестів застрелений.

Необхідність атаки в МВС пояснили каністрами з незрозумілою рідино, які знайшли у активістів.

У результаті стало відомо про три жертви. Дві людини застрелили: ім'я одного відоме - це 20 -річний Сергій Нігоян. Згідно з повідомленням лікарів, він загинув від прямого попадання у серце.

Ще одна людина померла від травм, викликаних падінням з колонади стадіону "Динамо", звідки його зіштовхнули співробітники "Беркута".

Згодом медики Євромайдану заявили про четверту жертву сутичок на Грушевського. Вбито молодого чоловіка віком 20-25 років. Його застрелили. Поранення в грудну клітину в області серця.

19 січня після Народного віча у Києві поблизу стадіону "Динамо" на вул. Грушевського у Києві розпочались сутички: радикально налаштовані демонстранти штурмувли кордон бійців внутрішніх військ, які перебували на підступах до урядового кварталу.

Проти мітингувальників силовики застосовують сльозогінний газ, світло-шумові гранати та ґумові кулі. У відповідь демонстранти кидають у правоохоронців каміння, бруківку та коктейлі Молотова.

Протистояння сил триває третю добу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ