Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Смертність через літню спеку зростатиме, якщо країнам світу не вдасться скоротити викиди парникових газів

За прогнозами, смертність через літню спеку зростатиме, якщо країнам світу не вдасться скоротити викиди парникових газів, які призводять до зміни клімату, пише ВВС Україна з посиланням на New York Times.

Як нагадує видання, за Паризькою кліматичною угодою, 195 країн зобов'язалися скоротити такі викиди, аби спробувати обмежити глобальне потепління двома градусами Цельсія понад рівнем температур, який існував в доіндустріальному періоді. Країни також пообіцяли намагатися обмежити потепління півтора градусами.

Річ у тому, пише видання з посиланням на дослідження, опубліковані в журналі Science Advances, що підвищення температури на Землі навіть на півградуса може призвести до тисяч смертей в самих лише Сполучених Штатах. Особливо це стосується великих міст на півночі, зокрема Нью-Йорка та Бостона.

"Чим більше потепління, тим більше хвиль спеки", - розповів виданню Майкл Венер, старший науковий співробітник дослідницької групи в Національній лабораторії Лоуренса Берклі, який не була залучений у дослідженні. "Чим більше хвиль спеки, тим більше людей гине".

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ