Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сміттєпереробний завод, можливо, будуватимуть на території ТЕЦ біля села Муроване Жовківського району

Сміттєпереробний завод, можливо, будуватимуть у Жовківському районі на території ТЕЦ біля села Муроване. Таке припущення під час сьогоднішньої прес-конференції зробив голова фракції УНП у Львівській міській раді Юрій Кужелюк.

За його словами, ця територія була б зручна для побудови сміттєпереробного заводу з кількох причин: найперше тому, що територія ТЕЦ належить місту і дозволу на побудову заводу не доведеться в нікого питати. Окрім того, сміттєпереробний завод — екологічно чистий проект, який не загрожуватиме навколишнім жителям. Первинний продукт переробки сміття може бути спалений на ТЕЦ для вироблення електроенергії.
Щоправда, зараз ще невідомо, де можна буде захоронювати вторинний продукт переробки сміття, однак цих відходів буде більш як у 10 разів менше, ніж самого смітття і з початку вересня вирішення цього питання активізується.
Нагадаємо, що з першого липня цього року Львівське міське сміттєзвалище у Грибовичах мало закінчити свій експлуатаційний термін, однак через відсутність альтернативи рекультивацію сміттєзвалища призупинено.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ