Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сміттєпереробний завод на Львівщині не збудують без громадських слухань

Сьогодні, 3 липня, директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук розповів, що наприкинці липня у Новому Роздолі проведуть громадські слухання перед початком будівництва першого в області сміттєпереробного заводу на землях новороздільської «Сірки».
Директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук. Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

«Львівська ОДА вже домовилась з польським інвестором ТОВ «Waste Management Systems», наразі ще узгоджуємо певні умови інвестиційного договору. Станом на сьогодні оголошено підсумкові громадські слухання на 25 липня. Після чого передадуть земельну ділянку.

Заплановано, що з моменту передачі землі за гарантією даної компанії протягом 9 місяців будуть виконуватися роботи першого етапу будівництва заводу і за 9 місяців частину сміття, яке продукується у Львові ми зможемо завозити і переробляти на даному комплексі», – зазначив посадовець.

За словами Назарія Романчука, загальна потужність сміттєпереробного заводу складатиме 276 тисяч тонн сміття в рік. Загальна вартість інвестицій – 85 млн євро. Завод буде розрахований на 105 робочих місць. На його будівництво знадобиться 3 роки.

«Це українсько-польське товариство співпрацює з польськими підприємцями, які подібні комплекси будуть у Польщі. Це є хороший механізм виробництва RDF-палива. Більше того, у них уже є попередні домовленості з цементними заводами у Польщі про те, що вони це RDF-паливо закуповуватимуть», - розповів Назарій Романчук. 

Також ще один завод планують побудувати у Дрогобичі. Дрогобицька міська рада вже надала земельну ділянку. Але, наразі, інвестор вивчає геологію та геодезію ділянки. Ще один варіант будівництва розглядають у Червонограді.  "Дуже багато інвесторів зголошуються. Єдине, чого вони хочуть, це – гарантію сміття та земельної ділянки. Ми даємо їм можливість вивчити ситуацію на місці, подивитися ділянку і зробити висновки".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ