Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Смоленська трагедія може об'єднати поляків і росіян, – Бжезінський

Трагічна авіакатастрофа літака президента Польщі Леха Качиньського під російським Смоленськом може призвести до історичного об'єднання поляків і росіян, наслідком чого може бути посилення безпеки на цілому Європейському континенті. У Польщі, таку думку висловив відомий польський політолог і в минулому радник президента США Збігнєв Бжезінський.

У коментарі польським журналістам у Вашингтоні, який опублікований сьогодні низкою польських мас-медіа, Бжезінський відзначив зміни в росіянах після трагічної авіакатастрофи.

"У мене немає враження, що з боку росіян це гра. Це щось щире і дуже нове. Власне тому існують нові несподівані можливості для більш глибокого польсько-російського об'єднання, не обов'язково на якихось конкретних справах, але - від серця" , - сказав він.

Бжезінський сказав, що польсько-російське об'єднання може в геополітичному плані мати таке ж значення, як польсько-німецьке або ще раніше - німецько-французьке, яке призвело до створення Європейського Союзу.

"Це б змінило карту Європи і дало велику безпеку не тільки Польщі, а також, наприклад, Естонії, Україні або навіть Грузії", - сказав колишній голова Ради національної безпеки США.

Він додав, що президент Польщі Лех Качинський загинув "в ім'я правди, незалежності та об'єднання", передають Подробности.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ