Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Собко: мусимо залучити усі ресурси на те, щоб пришвидшити тестування

Як повідомили 18 травня у прес-службі ЛОДА, під час сьогоднішньої комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку заслухали інформацію Львівської ОДА щодо санітарно-епідеміологічного стану на території Львівщини та врегулювання ситуації, яка склалася у зв’язку з епідемією коронавірусу.
Фото: Львівська ОДА

У результаті інформацію комісія взяла до відома із подальшим заслуховуванням її на сесії облради.

За словами заступника голови Львівської ОДА Івана Собка, варто скерувати усі можливі ресурси на пришвидшення тестувань.

"Пріоритетними у здачі тестів ПЛР-методом повинні бути особи із симптоматикою та контактні особи. Ми мусимо залучити усі можливі ресурси на те, щоб пришвидшити тестування, адже інколи на результати тестів доводиться чекати кілька днів", - наголосив Іван Собко.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, для пришвидшення тестування розглядають можливість розпочати проводити тести у Центрі СНІДу.

"Враховуючи ситуацію у світі, зараз важливо зробити акцент на тестуванні. Розглядаємо можливість залучити ПЛР-аналізатор у Центрі крові", - розповів Орест Чемерис.

Під час засідання комісії також розглянули питання виконання обласних цільових програм у I кварталі 2020 року. У рамках виконання Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я профінансовано видатки в сумі 87 млн грн, в тому числі на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень (7 од). 

Варто зауважити, що комісія також погодила внесення змін до обласного бюджету в частині залишення орендної плати за нерухоме майно обласних комунальних некомерційних підприємств галузі охорони здоров’я в розпорядженні цих підприємств. За підрахунками управління майном спільної власності облради, приблизно 800 тис. грн залишиться на розвиток обласних медзакладів для боротьби з Covid-19.

Ще чотири лікарні на Львівщині прийматимуть хворих на COVID-19

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, за добу на Львівщині підтвердили 47 випадків COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ