Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Софія Федина стала лауреатом премії імені Василя Стуса

14 січня вже традиційно відбулося відзначення знакових особистостей українського громадського і культурного простору премією імені Василя Стуса. Одним із лауреатів стала співачка, громадський діяч, викладач, політолог, голова Світової Федерації Українських Лемківських Об’єднань Софія Федина. Про це повідомила прес-служба співачки.

«Для мене ця відзнака є одночасно і великою приємністю і великою відповідальністю, - говорить Софія Федина. Такі нагороди – недержавні і ніким не лобійовані, тим і є особливими, бо достойна українська громада сама визначає, хто далі має ще активніше працювати і творити для свого народу і своєї держави. Кожна така нагорода є початком широкого шляху, яким треба іти щоденно».

Також цьогорічними лауреатами стали політв'язень, голова Музею шістдесятництва Микола Плахотнюк, художниця Любов Міненко та письменник і краєзнавець Борис Ткаченко.

Премія імені Василя Стусащо присуджується митцям, які мають видатні успіхи у своїй галузі, займають виразну громадянську позицію та активно присутні в українському культурному просторі. Премія була заснована 1989 Українською асоціацією незалежної творчої інтелігенції (УАНТІ). Вперше вручалася у Львові, а 1990 набула столичного статусу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ