Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні, 1 липня генконсульство Польщі у Львові починає приймати документи на малий прикордонний рух

Від сьогодні, 1 липня, мешканці 30-кіломерової прикордонної зони мають право подавати анкети-заяви на отримання документів для прощеного перетину українсько-польського кордону в рамках малого прикордонного рух. Про це повідомило Генеральне консульство Республіки Польща у Львові.
Право на перетин кордону мають особи, що мешкають на території адміністративних одиниць не далі, ніж за 30 кілометрів від українсько-польського кордону не менше трьох років. У випадку коли частина такої адміністративної одиниці розташована не на відстані до 30, а до 50 км від лінії кордону, вона визнається частиною прикордонної зони.

Вартість анкети-заяви на отримання документ, що дає право спрощеного перетину кодону – 20 євро. Від оплати звільняються інваліди, пенсіонери та діти до 18 років.

Дозвіл дає право його власникові на перетин кордону до 60 днів кожного разу від дати перетину кордону, але не більше ніж загалом 90 днів протягом кожних 6 місяців, які рахуються від дати першого перетину кордону. Такий дозвіл може бути виданий жителям прикордонної зони, які мають дійсний закордонний паспорт (проїздний документ дитини) для перетину державного кордону. Окрім того, житель зобов язаний перед`явити документ, який підтверджує місце постійного проживання у прикордонній зоні не менше трьох років, та обгрунтувати причини для частого перетину кордону в межах малого прикордонного руху.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ