Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні 24-та окрема механізована бригада 13-го армійського корпусу Сухопутний військ ЗСУ відзначає 88-му річницю з дня створення

1 вересня святкує свою 88-му річницю з дня створення 24-та окрема механізована бригада 13-го армійського корпусу Сухопутний військ Збройних Сил України. У 2004 році це з’єднання визнавалося кращим у Західному оперативному командуванні, а у 2005 міністр оборони України визнав його кращим в Сухопутних військах Збройних Сил України. Командує з’єднанням підполковник Ельдар Харахаліль. Повідомили в прес-службі Міноборони.
На сьогодні головним завданням бригади є виконання планів бойової підготовки. Ця підготовка здійснюється на навчально-матеріальній базі в пункті постійної дислокації, та на Яворівському полігоні, де розташовані військове стрільбище, танкова директриса, тактичні поля і центр підготовки миротворчих підрозділів. Тут проводяться взводні, ротні, батальйонні тактичні навчання з бойової стрільби, стрільб з бойових машин та стрілецької зброї та водіння. Також на полігоні здійснюється підготовка артилерійських і танкових підрозділів, стрільби з озброєння бойових машин штатним артилерійським пострілом, підготовка військових частин і підрозділів до участі у заходах міжнародного військового співробітництва та у міжнародних миротворчих операціях.
Бойовий шлях з’єднання розпочався 27 липня 1918 року, коли на базі зведених Сенгілеєвського та Ставропольського червонопрапорних загонів Робітничо-Селянської Червоної Армії була сформована 24-та дивізія. Український літопис з’єднання розпочався 18 лютого 1992 року. Саме військовослужбовці дивізії склали присягу на вірність Українському народові.
Свого часу командирами цього з’єднання були командувач Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин та колишній командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Микола Петрук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ