Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Сьогодні – День Збройних сил України
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Сьогодні – День Збройних сил України

Щорічно 6 грудня в державі відзначають День Збройних сил України, адже саме ця дата стала значимою з 1991 року, коли парламент ухвалив Закон України "Про Збройні Сили України", яким встановлювалося це свято.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Починаючи з 2009 року до Дня Збройних сил України відбувається нагородження Премією імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва в декількох номінаціях.

Варто зазначити, що 1919 року цей день став початком однієї зі славетних сторінок української армії – Першого зимового походу Дієвої армії УНР.

У Львові з цієї нагоди відбудеться вшанування пам’яті загиблих захисників України на Личаківському кладовищі, а також відкриття меморіальної таблиці Герою України Тарасу Матвіїву

Нагадаємо, до річниці створення ЗСУ Міністерство оборони та Генеральний штаб спільно з фондом "Повернись живим" запустили челендж "30 днів вдячності", де військові та цивільні можуть записати відео, в якому що або кого саме вони захищають. Розпочав челендж Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний та показав, що насамперед захищає українське майбутнє – дітей та європейський вибір України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ