Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Сьогодні - третя річниця інтронізації Предстоятеля ПЦУ Митрополита Епіфанія
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Сьогодні - третя річниця інтронізації Предстоятеля ПЦУ Митрополита Епіфанія

Сьогодні друга річниця інтронізації Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія.
Прес-сніданок Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Епіфанія із журналістами. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це повідомляє Укрінформ.

3 лютого 2019 року, у Софії Київській, під час божественної літургії пройшла церемонія інтронізації предстоятеля автокефальної помісної православної церкви в Україні Епіфанія. Церемонія інтронізації завершила усі процедури, які утверджували автокефалію УПЦ.

Як відомо, 15 грудня 2018 року, у Софії Київській, пройшов Об'єднавчий церковний собор. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та УПЦ Московського патріархату створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля – митрополита Київського і всієї України Епіфанія. 6 січня він отримав Томос про автокефалію Православної церкви України з рук Вселенського патріарха Варфоломія.

Саму церемонію інтронізації провели представник Вселенського патріархату митрополит Галльський Еммануїл, колишній предстоятель УАПЦ митрополит Макарій та митрополит Вінницький Симеон.

Епіфанію піднесли ознаки предстоятельського сану: хрест підніс митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан; панагію (невеликий образ Богоматері) – митрополит Юрій (Каліщук), який очолює Українську православну церкву в Канаді; другу панагію – митрополит Антоній (Щербан), який є предстоятелем Української православної церкви в США. Після облачення в ці церковні символи митрополит Епіфаній став повноцінним предстоятелем помісної Православної церкви України.

Привітання Митрополита Епіфанія із річницею інтронізації, опублікували на фб-сторінці Православної Церкви України.  Прикметно, що 3 лютого Блаженніший святкує також свої уродини.

“Сердечно вітаємо нашого Предстоятеля, Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, з третьою річницею інтронізації та 43-річчям! Підносимо подячні молитви до Господа про Вас та за успішний поступ ввіреної Вам помісної автокефальної Православної Церкви України, яку Ви під своїм проводом гідно та впевнено ведете шляхом віри, правди і миру.

Ваше натхненне й віддане служіння як першоієрарха Української Православної Церкви є прикладом для багатьох, воно надихає та зміцнює. Ми щиро вдячні Господу, що Він сподобив нас мати такого архіпастиря, який діє з почуття істинної та безкорисливої любові до інших, який має непохитну віру в Бога, який береже єдність і соборність нашої Церкви, нашої Батьківщини, українського народу. Ми Вами пишаємось.

Від повноти Православної Церкви України – Священного Синоду, Синодальних управлінь, єпископату, духовенства, чернецтва, працівників духовних навчальних закладів та всіх вірних – прийміть найщиріші вітання й побажання міцного здоров’я, рясних Божих благословінь та допомоги в усіх Ваших справах і добрих починаннях. Многая літа Вам, Ваше Блаженство!”, - йдеться на фб-сторінці ПЦУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ