Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сьогодні буде вирішено проблему довкола транзиту нафтопродуктів через Білорусь – Євген Гузєєв

«Сьогодні відбудеться зустріч прем‘єр-міністрів Росії та України, під час якої буде підписано документ, яким буде вирішено всі аспекти можливого вирішення проблеми з транзитом нафтопродуктів через Білорусь», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив Генеральний консул Російської Федерації у Львові Євген Гузєєв.
«Керівництво Білорусі прийняло рішення, яке суперечить всім міжнародним документам. Не можна накладати мито на транзит продуктів, якщо вони не потрапляють в країну, а йдуть транзитом. Крім того, Росія сплачує мито за транзит, то чому ж ми повинні ще раз переплачувати? Ситуація, яка сьогодні склалася, є непорозумінням тому, що це нове явище, такого раніше не було. Я переконаний, що цю проблему буде обов‘язково вирішено», – зазначив Генеральний консул.
«Що ж до ймовірних збитків від припинення транзиту нафти територією України, то вона жодних збитків не зазнає, оскільки потім все одно буде доплачено гроші за транзит. Наразі немає транзиту – немає грошей, буде транзит – будуть і гроші», – додав Євген Гузєєв.
Нагадаємо, що в ніч із 7-го на 8 січня було припинено постачання російської нафти по нафтопроводу „Дружба” до Польщі, Німеччини, Словаччини через Білорусь.
Єдина система магістральних нафтопроводів «Дружба» – найбільший у світі нафтопровід. Збудований у радянські роки для транспортування нафти із Сибіру в країни Східної і Західної Європи, експлуатується з 1962 року. Загальна довжина – близько 5200 км. Маршрут нафтопроводу проходить від Альметьєвська через Самару, Брянськ (Росія) до Мозиря (Білорусь), потім розгалужується на дві дільниці: північну (територією Білорусі, Польщі і Німеччини) і південну (територією України, Чехії, Словаччини та Угорщини).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ