Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Сьогодні День числа Пі. Інфографіка
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Сьогодні День числа Пі. Інфографіка

День числа Пі - неофіційне свято, яке відзначається любителями математики 14 березня в 1:59:26 на честь математичної константи - числа пі. Відтак, Укрінформ підготував інфографіку про найцікавіші факти, пов’язані з числом Пі

Число Пі  - це найвідоміша математична константа,   що визначається в Евклідовій геометрії як відношення довжини кола до його діаметра.

Неофіційне свято започаткував у 1987 році фізик з Сан-Франциско Ларрі Шоу, який виявив, що дата 14 березня, записана в прийнятій в США формі - 3/14, збігається з першими трьома цифрами числа "Пі". Тож тепер день Пі відзначають студенти та любителі математики з усього світу.

Також день Пі співпадає з днем народження видатного вченого Альберта Ейнштейна, який розробив  ряд теорій, визначивши хід розвитку сучасної фізики.

В 1706 році буква ПІ — 16 буква грецького алфавіту — вперше була використана англійським математиком Уільямом Джонсоном для позначення відношення довжини кола до його діаметру.

14 березня 1592 року о 6:53:58 стався ідеальний день Пі. Ця дата, записана в американському форматі виглядає як 3,14,1592 6:53:58, що відповідає першим 12 знакам в числі Пі.

В 1737 році позначення відношення довжини кола до його діаметру буквою ПІ стало загальноприйнятим після публікації робіт Леонарда Ейлера.

Останні три цифри зі 144 символів числа Пі після коми - це число 666.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ