Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Сьогодні день народження Героя Небесної Сотні Андрія Корчака

Пам’ять Героя вшанували рідні та друзі у місті Стрий, де похований Андрій Корчак. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

Квіти до могили Героя Небесної Сотні поклав і директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Андрій Ковальський.

Також днями у вестибюлі Львівської обласної адміністрації було встановлено присвячений Героєві стенд із виставки "Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини" Львівського історичного музею.

Довідково:

Корчак Андрій Богданович (18 липня 1964р. – 18 лютого 2014 р.) Народився у м. Борислав, що на Львівщині, у родині політв’язнів. З дитинства виховувався в релігійно-патріотичному дусі. Згодом сім’я Корчаків переїхала до м. Стрий. Після закінчення школи Андрій вступив до Львівського політехнічного інституту. Здобувши вищу освіту, працював у містобудівельному управлінні міста Стрий, згодом – на спорудженні храму у місті. Був добрим фахівцем, стрияни казали про нього, що «мав золоті руки». Через матеріальну скруту та безробіття їздив на заробітки за кордон. Однак завжди повертався в Україну, без якої не уявляв свого життя. Дуже любив свою сім’ю – був турботливим сином для матері і добрим братом для сестри.

Своїх дітей не мав, тому всю любов віддавав племінникам. Ще в 2004р. був активним учасником Помаранчевої революції. На Євромайдан Андрій Корчак поїхав після побиття студентів. На Майдані робив усе,що було потрібно: рубав дрова, укріплював барикади, стояв на нічній варті, ходив на пікетування. Був десятником третьої Стрийської сотні. 18 лютого 2014р.Андрій Корчак загинув під час сутичок зі силовиками у Маріїнському парку. Того дня він був сьомим, хто відійшов у вічність. Поховали Андрія у рідному місті. Йому було 49 років. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ