Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні для львів’ян грає камерний ансамбль «Солісти Санкт-Петербурга»

19 травня 2006 року в Концертному залі ім. С. Людкевича в рамках Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози» відбудеться виступ камерного ансамблю «Солісти Санкт-Петербурга» — про це сьогодні, 19 травня 2006 року, під час прес-конференції повідомив директор Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози» Володимир Сивохіп. Ансамбль у складі 16 струнних і чембало виник 1987 року як творча співдружність талановитих молодих музикантів, об’єднаних особистістю їхнього лідера, провідного петербурзького скрипаля, Михайла Гантварга.

Як зазначив Володимир Сивохіп, «Солісти Санкт-Петербурга» завжди досягають живого контакту з публікою завдяки вишуканій манері виконання та простій людській щирості. Своєрідною візитівкою ансамблю є межова концентрація музичного часу, гостре відчуття ритмічної мінливості, високий щабель свободи та тембрально багата і різнобарвна звукова палітра.
 Цього ж вечора, в рамках фестивалю відбудеться Вечір романсу леуреатів міжнародних конкурсів Наталії Дацко, Галини Растрьопіної-Дацко та Анни Станко.
У суботу, 20 травня 2006 року, львівській публіці будуть представлені майстри української сцени Камерний оркестр «Леополіс» (мистецький керівник — Ярослав Мигаль, концертмейстер — Андріан Боднар) та молодий виконавець з Молдови, що грає на екзотичному інструменті най — Штефан Негура.
У неділю, 21 травня 2006 року, у програмі фестивалю відзначиться першим у Львові виконанням Концерту для скрипки з оркестром, оп. 15 Б. Брітена, яке здійснить Академічний Симфонічний оркестр Львівської філармонії та молоді Лауреати Міжнародних конкурсів Анастасія і Назар Пилатюки.
Ще одна «династія» галицьких віртуозів буде представлена в програмі фестивалю 26 та 25 травня. Йдеться про творче подружжя піаністів Мирослава Драгана та Оксану Рапіту і їхнього сина, стипендіата Фонду В. Співакова, Андрія.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ