Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні Міжнародний день пам‘яті жертв Голокосту

З нагоди оголошеного ООН Міжнародного дня пам‘яті жертв Голокосту 27 січня біля пам’ятника жертвам Львівського гетто у Львові (проспект В'ячеслава Чорновола, біля Палацу культури імені Гната Хоткевича) та біля пам’ятного знаку на місці Янівського концтабору з 13 до 16 години буде проведено заходи із вшанування пам’яті жертв Голокосту: траурний мітинг та міжконфесійна спільна молитва за загиблими.

Про це повідомили організатори: Міжнародний центр «Голокост» ім. доктора А. Шварца, Львівська обласна благодійна організація “Бней-Брит “Леополіс” ім. Е. Домбергера, Всеукраїнський єврейський благодійний фонд «Хесед-Ар’є».

1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію, в якій постановила, що день 27 січня - це Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. 60% єврейського населення Європи піддалися систематичним переслідуванням і знищенню в Німеччині і на захоплених нею територіях в 1933-1945 роках. У 1941-1944 роках нацистами була знищена вся єврейська громада міста Львова.

Громадяни України, народ якої постраждав від Голодомору і на власній історії пізнав, що таке геноцид, свято бережуть пам‘ять про загиблих у Другій світовій війні і бережно ставляться до існуючого в нашій державі міжнаціонального миру.

До участі у заходах запрошені: голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк, міський голова м. Львова Андрій Садовий, представники депутатського корпусу, ЗМІ, представники різних релігійних конфесій та національно-культурних громад Львова.

Організатори закликають всіх людей доброї волі до толерантності, дієвого протистояння проявам антисемітизму, ксенофобії та недопущення повторення будь-яких форм геноциду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ