Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сьогодні на сессії ЛМР затвердили зміни до міського бюджету Львова на 2019 рік

Сьогодні на засіданні сесії Львівської міської ради прийнято ухвалу "Про внесення змін до міського бюджету Львова на 2019 рік". За відповідну ухвалу проголосував 51 депутатів. Як доповіла Ліліана Римар, в.о. заступника директора департаменту фінансової політики, запропоновані погоджені на засіданні комісії фінансів і планування бюджету. Про це інформує прес-служба ЛМР.

"Враховуючи позитивну динаміку надходження коштів до спеціального фонду міського бюджету м. Львова за січень-квітень 2019 року від пайової участі у розвитку інфраструктури м. Львова, пропонується збільшити план надходжень до спеціального фонду на суму 19 млн. грн.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2019 року № 250 "Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям" та для забезпечення фінансування таких виплат пропонується збільшити видатки на надання допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях на суму 27 000,3 тис. грн, за рахунок зменшення видатків на надання допомоги при народженні дитини.

Відповідно до довідки змін Головного управління державної казначейської служби у Львівській області збільшується обсяг медичної субвенції з державного бюджету для міського бюджету м. Львова на 500 гривень.

Відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 21.02.2019 № 78 "Про внесення змін до Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів" пропонується здійснити перерозподіл видатків на забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів в сумі 4735,4 тис. грн, у тому числі за рахунок субвенції з державного бюджету в сумі 2370,6 тис. грн.

Відповідно до розпоряджень Львівської обласної держаної адміністрації щодо офіційних трансфертів з державного та обласного бюджету змінюється обсяг субвенцій для міського бюджету м. Львова на 2019 рік, а саме:

на реалізацію Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров'я Львівської області на 2017−2020 роки в частині діагностики, лікування та реабілітації громадян, які постраждали внаслідок (під час) Революції Гідності та антитерористичної операції, операції Об'єднаних сил, а також покращення медичної допомоги хворим на хронічну мієлоїдну лейкемію, гемофілію та множинну мієлому для міського бюджету м. Львова передбачена субвенція в сумі 600,0 тис. грн. (розпорядження ЛОДА від 09.04.2019 № 327/0/5−19);
для оснащення ресурсних кімнат у закладах освіти збільшується обсяг субвенції з обласного бюджету Львівської області на суму 968,8 тис. грн. (розпорядження голови ОДА від 11.04.2019 № 330/0/5−19);
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 року № 130 "Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти "Нова українська школа", розпорядження голови ЛОДА від 01.04.2019 № 277/0/5−19 "Про виділення субвенції" для міського бюджету м. Львова передбачена субвенція з державного бюджету в сумі 11531,8 тис. грн. (70% від загальної потреби), у тому числі на:

закупівлю дидактичних матеріалів для учнів початкових класів "Нової української школи" — 2795,5 тис. грн.;
закупівлю сучасних меблів для початкових класів "Нової української школи" — 6967,6 тис. грн.;
закупівлю музичних інструментів, комп'ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів "Нової української школи" — 1768,7 тис. грн.
На співфінансування "Нової української школи" також пропонується передбачити кошти з міського бюджету м. Львова в сумі 7000,0 тис. грн. (30% від загальної потреби) за рахунок видатків на освіту, у тому числі:

на закупівлю дидактичних матеріалів та закупівлю сучасних меблів для учнів початкових класів "Нової української школи" — 4184,2 тис. грн.
шляхом передачі коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку на закупівлю музичних інструментів, комп'ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів "Нової української школи" - в сумі 2815,8 тис. грн
Крім того, відповідно до укладених угод з місцевими бюджетами Львівської області, пропонується затвердити план надходжень субвенцій з місцевих бюджетів за пролікованих хворих на суму 874,7 тис. грн., у тому числі з міських бюджетів м. Стрий та м. Червоноград на 453,8 тис. грн та 150,0 тис .грн. відповідно, з районного бюджету Сокальського району — на суму 270,9 тис. грн.

За пропозиціями головних розпорядників коштів пропонується здійснити перерозподіл видатківміського бюджету м. Львована 2019 рік, у тому числі:

управлінню архітектури та урбаністики — збільшити видатки загального фонду на 250,0 тис. грн. на Програму проведення архітектурних конкурсів на кращі проектні пропозиції щодо забудови та благоустрою м. Львова на 2017−2021 роки за рахунок зменшення видатків бюджету розвитку департаменту містобудування (об'єкт "Капітальний ремонт парку — пам'ятки садово-паркового мистецтва „Залізна вода“);
департаменту містобудування — збільшити видатки загального фонду на суму 14,7 тис. грн. для придбання комп’ютерного обладнання для РЛП „Знесіння“, ціна якого менша за 7200 грн., за рахунок зменшення видатків, передбачених на забезпечення діяльності інших закладів в галузі культури і мистецтва у бюджеті розвитку", — йдеться у пояснювальній записці до прийнятої ухвали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ