Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сьогодні на ВАТ „Алмазінструмент” відбудеться Щорічна виїзна нарада керівників підприємств верстатоінструментальної галузі

Сьогодні, 12 вересня, на ВАТ “Львівський завод штучних алмазів та алмазного інструменту" відбудеться Щорічна виїзна нарада за участю керівників підприємств верстатоінструментальної галузі – повідомили в прес-службі Львівської ОДА.

Такі зустрічі конкретних виробників машинобудівної галузі, особливо в західному регіоні, є необхідними для загальної координації роботи підприємств, окреслення загальної стратегії розвитку напередодні приєднання України до СОТ та бажання членства в ЄС, НАТО та інших міжнародних структурах.
ВАТ “Алмазінструмент”, на базі якого відбувається ця загальноукраїнська нарада виробників верстатів та інструменту, а також споживачів цієї продукції – машинобудівних підприємств західного регіону, є крупним виробником великої номенклатури інструменту з штучних алмазів.
Споживачами його продукції є дуже широкий спектр підприємств і організацій та установ як в Україні, так і на світових ринках. Без алмазного інструменту сьогодні не обходиться машинобудування, виробництво скляних виробів, кераміки, виробів з каменю, потреби стоматології та ін. Продукція цього підприємства є конкурентоспроможною на світових ринках.
На порозі вступу України до СОТ підприємства Львівщини, а також підприємства інших західних областей України активно вивчають різні можливі шляхи покращення своєї економічної ситуації, щоб втриматися “на плаву” на діючій матеріальній базі з морально і фізично зношеним верстатним парком з величезним енергоспоживанням виробничих потужностей, з неефективними, зношеними будівлями, з громіздкими затратними виробничими структурами тощо.
Подібні наради, обмін досвідом, обмін інформацією, живі ділові контакти керівників підприємств сприяють загальному покращенню ситуації в Україні і на кожному конкретному підприємстві.
В останні роки на Львівщині активно розвивається виробництво малих автобусів (ВАТ “СтрийАвто”, ЗАТ “Галицький завод автобусів”), а також пройшов чергове реформування відомий ЛАЗ: сьогодні це ЗАТ “Львівський завод комунального транспорту”, який продовжуватиме випуск автобусів середнього, великого та особливо великого класів, а також тролейбусів та інших видів подібної продукції.
Нові виробництва потребують нових верстатів, нового якісного інструменту, а також нових замовлень та інвестицій.
В програмі проведення наради є ознайомлення з роботою ВАТ “Дрогобицький долотний завод”, який за останні роки практично повністю переоснастився на нові, сучасні верстати і випускає сучасну, високоякісну конкурентоздатну продукцію – бурові долота широкої номенклатури використання.
Учасники наради відвідають батьківщину і музей І.Я.Франка в с.Нагуєвичі, а також місто-курорт Трускавець.
Учасниками наради є Департамент загального машинобудування Мінпромполітики України; Українська національна компанія “Укрверстатоінструмент”; провідні вітчизняні верстатоінструментальні підприємства; підприємства сільськогосподарського машинобудування західного регіону; “Укрзалізниця”; РНПА “ГалАвто”.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ