Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні на зборах директорів львівських театрів з’ясовували ситуацію, що склалася в Першому українському театрі дітей та юнацтва

Сьогодні, 28 лютого, у Першому українському театрі дітей та юнацтва відбулися збори директорів львівських театрів, мета яких  – з’ясувати ситуацію, яка є в театрі, та, по можливості, визначити шлях її розв’язання. Щоправда, журналістів на цій нараді не чекали. Директор Першого українського театру для дітей та юнацтва Юрій Думнич ще до початку зборів попросив представників ЗМІ вийти із залу і порадив питати дозволу в начальника міського управління культури Віри Покотицької. Не в захваті від присутності журналістів на зборах був і ініціатор зборів – голова ради директорів львівських театрів Тадей Едер. „Це сімейні збори, ми хочемо самі розібратися в ситуації”, — сказав Тадей Едер. Все ж таки журналістів пустили, проте, схоже, що ніяких результатів ця нарада не дасть – представники театру заслухали звіт Юрія Думнича та поставили йому запитання.
Згідно із звітом директора ТЮГу, за час його керівництва театром було поставлено три нові постановки, за 2005 рік було зіграно понад 200 вистав, доходи від реалізації квитків становлять 167 300 гривень, а кількість глядачів – 43 297 осіб. Юрій Думнич зазначив, що багато речей ще треба зробити. Наразі він хотів, щоб з обласного бюджету виділили 10 млн грн для ремонту театру і два автобуси для виїзних вистав.
Під час зборів також виступив голова комісії, яка вивчала ситуацію в театрі, Богдан Ховзун. Він зазначив, що в діяльності директора комісія порушень не виявила, а основна проблема колективу театру, на його думку, є відсутність співпраці, спілкування і просто людських стосунків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ