Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні немає жодних підстав для проведення дострокових виборів – Ігор Коліушко

„Станом на сьогодні не має жодних підстав для проведення дострокових президентських та парламентських виборів”, -- про це в коментарі „Гал-info” повідомив голова Центру політико-правових досліджень Ігор Коліушко.
 „Конституція України дає чітку відповідь, коли проводять чергові вибори Президента та парламенту. Для того, щоби провести дострокові вибори мають наступити якісь обставини, які передбачені Конституцією”, -- зазначив експерт.
„Поштовхом для проведення дострокових президентських виборів може бути імпічмент, усунення Президента за станом здоров‘я або ж його добровільна відставка. Що ж стосується парламенту, то дострокові вибори можливі за умови, коли Президент розпускає парламент, коли уряд не утворив урядову коаліцію, або ж за умов, передбачених в Конституції”, -- наголосив Ігор Коліушко.
На запитання, чи можна всерйоз розцінювати заяви Василя Кисельова щодо реєстрації законопроекту про проведення дострокових президентських та парламентських виборів експерт відповів: „Брати чи не брати до уваги заяви пана Кисельова чи будь-якого іншого пана – це вже не правове питання”.
Нагадаємо, що сьогодні заступник голови фракції Партії регіонів Василь Кисельов заявив, що в п’ятницю Партія регіонів у Верховній Раді зареєструє законопроект про проведення 30 вересня дострокових президентських та парламентських виборів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ