Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні першокурсники ліцею ім. Героїв Крут склали «Урочисту Клятву»

Сьогодні, у свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України та 75-ту річницю створення УПА, першокурсники Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут склали ритуал «Урочистої Клятви», - прес-служба Львівської міської ради.

Урочистості відбулися на площі перед Оперним театром. Від громади міста Львова ліцеїстів привітав міський голова Андрій Садовий та з нагоди 25-річчя від дня заснування ліцею – вручив працівникам навчального закладу подяки.

«Коли Данило спільно з побратимами зачитували клятву, в мене в горлі став комок. Ви дорослі і прекрасно розумієте, що обрали військову професію в часі, коли Україна знаходиться у стані війни з дуже сильним ворогом. Але ви обрали свій шлях, бо ви відчуваєте своє покликання і усвідомлюєте, що якщо Україна не буде мати сильної армії, то її не буде. Сьогодні на сильних не нападають, нападають на слабких. Я би дуже хотів, щоб закінчивши ліцей, продовжуючи свою військову кар’єру, ви були гордістю України, прикладом для своїх друзів та колег, великою гордістю для своїх батьків. Особливе звернення до ваших батьків, опікунів – ви свідомо робите дуже сильний крок. Це дуже не просто, розуміючи ризики сьогоднішнього часу, але це мужній крок, це важливо сьогодні для нашої держави. Ми всі з вами часто виконуємо наш Гімн і промовляємо слова, що ми «душу і тіло положимо за нашу свободу». Я би дуже хотів, щоб армія була сильна, держава була сильна, щоб всі ви прожили по сто років, щоб ніхто в житті не посмів нападати на нашу країну. Україна сильна країна і Україна сильна українцями. Для мене велика честь, що ліцей Героїв Крут знаходиться у Львові. Це символічно, що ви сьогодні тут, в центрі нашого міста, складаєте присягу. Ви – перші, першими бути завжди важко, але така наша місія – йти вперед, робити добро. Якщо ти маєш добрі наміри і навіть бракує сил, тобі весь світ буде допомагати, тобі буде допомагати Господь Бог і Пресвята Богородиця, яка буде тримати нас у своїй опіці», - сказав у вітальному слові міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, за сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди 25-річчя від дня заснування Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, від громади міста Львова подяки і премію від міста у розмірі  3 тис. грн. отримали працівники ліцею:

– Іванчак Іван Павлович – керівник музичної студії;

– Гажул Олег Павлович – вчитель фізичної культури;

– Угрин Марія Миколаївна – шеф-кухар;

– Подолян Олександр Олексійович – командир роти, старший офіцер вихователь;

– Пиндик Владислав Леонтійович – методист;

– Пендюр Володимир Леонідович – вихователь. 

Відтак, капелан ліцею отець Андрій привітав і окропив свяченою водою першокурсників, працівників ліцею та батьків. 

Після урочистої клятви на площі виступили творчі колективи та хор. Згадали під час урочистостей хвилиною мовчання випускників ліцею, які загинули на Сході України під час бойових дій.  

Опісля ліцеїсти урочистою ходою пройшли до Гарнізонного Храму святих апостолів Петра і Павла, де отримали благословення від капеланів Центру військового капеланства курії Львівської архиєпархії УГКЦ.  

Нагадаємо, що сьогодні зранку на Личакові спільною молитвою і покладанням квітів вшанували воїнів УПА, Героїв Небесної Сотні та бійців АТО. Опісля в Гарнізонному Храмі Святих Верховних Апостолів Петра і Павла помолились  Молебень до Богородиці за Україну та її захисників. Також урочистості відбудуться у Львівському Національному Академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької – о 16.45 год. погашатимуть поштову марку, а о 17.00 год. розпочнеться урочиста Академія з нагоди Дня захисника України та 75-річчя створення УПА. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ