Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні підписано угоду про інформаційну взаємодію між суб’єктами моніторингу довкілля

Сьогодні, 14 квітня, у Львівській облдержадміністрації відбулося підписання угоди про інформаційну взаємодію між суб’єктами моніторингу довкілля. Як зазначив у вступному слові перший заступник голови ЛОДА Мирослав Сеник, моніторинг окремих природних ресурсів їхні установи проводять вже віддавна. Наразі ж ідеться про створення центру, де б збиралася та опрацьовувалася вся інформація. Наразі, за словами начальника державного управління екології та природних ресурсів у Львівській області Богдана Матолича, у структурі управління вже створено підрозділ моніторингу, який у перспективі має перетворитися на регіональний підрозділ моніторингу.
Дослідження суб’єктів моніторингу здійснюватимуть в межах ухваленого регламенту, який було вироблено на основі заходів та рекомендацій самих суб’єктів моніторингу. Опрацьована та проаналізована інформація на прийняття подальших рішень надаватиметься державним органам влади, ЗМІ та іншим.
Угоду зокрема підписали Львівський центр гідрометероології, ДП „Західукргеологія”, Львівська обласна санепідемстанція, Львівськем обласне головне управління земельних ресурсів, Львівське обласне виробниче управління водних ресурсів, Львівське обласне управління лісового господарства, Інститут Екології Карпат НАН України та ін.
Як було зазначено під час підписання угоди, такі системи вже розроблені в кількох областях, проте, на жаль, функціонують вони нечітко, на державному ж рівні така система фактично взагалі не працює. Тож на основі іноземного досвіду, а також досвіді українських попередників Львівська область спробувала виробити свій зразок системи інформаційної взаємодії між суб’єктами моніторингу довкілля області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ