Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Сьогодні потрібне УПА для ідеологічної боротьби, – голова Львівської облради

Проти України ведуть боротьбу – не збройну, а ідеологічну. Нас знищують за допомогою телебачення, ЗМІ. Тому сьогодні нам потрібна УПА, яка буде боротися з ворогом ідеологічною зброєю. Про це йшлося у виступі голови Львівської обласної ради Олега Панькевича 5 березня 2011 року в с. Білогорща біля Львова, де відзначали 61-у річницю з дня смерті головного командира УПА генерала Романа Шухевича, повідомила прес-служба ЛОР.

«Від імені Львівської обласної ради дякую усім за вашу присутність сьогодні в цьому місці, за вашу молитву. Вічна пам’ять Героєві України Романові Шухевичу, вічна пам'ять тим численним безіменним героям, для яких генерал Чупринка був прикладом звитяги, вічна пам'ять тим, хто загинув у таборах та на засланнях і не дочекався омріяної Незалежності. Та ця пам'ять не буде правдивою, доки ми не усвідомимо, що насправді зробили наші попередники.

Час невблаганний – відходить покоління тих, кому ми завдячуємо тим, що є Україна, є українська держава. Та ми, нинішнє покоління, маємо взяти їхній прапор і продовжити боротьбу. Тому що є в державі групка україножерів, для яких Україна зовсім не є тим, чим вона була для Шухевича та інших героїв, - вони дивляться на Україну, як на засіб свого збагачення», – зазначив Панькевич.

Олег Панькевич зазначив, що проти України ведуть боротьбу – не збройну, а ідеологічну. «Нас знищують за допомогою телебачення, ЗМІ. Тому сьогодні нам потрібна УПА, яка буде боротися ідеологічною зброєю», – сказав він.

Після панахиди та віча голова Львівської обласної ради оглянув музей Шухевича та поспілкувався із сином легендарного командира Юрієм Шухевичем.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ