Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Сьогодні споживати деякі цукерки – все одно що цигарку викурити, – дієтолог

У Львові відбувся семінар «Надмірна маса тіла і ожиріння - актуальність проблеми та сучасні можливості її вирішення» для практикуючих лікарів. Генеральним партнером семінару виступила компанія Herbalife.

Як розповів на брифінгу головний позаштатний дієтолог МОЗ України Олег Швець, в Україні понад 50% населення має надмірну вагу. На ожиріння хворіють 26% жінок і 16% чоловіків, досліджень по регіонах не відбувалося останні 20 років. «Лікування ожиріння – складна проблема, результат залежить від мотивації хворого змінити себе. Багато хворих на це не здатні. Водночас не всі лікарі володіють методикою лікування таких пацієнтів», – зазначив Олег Швець. За офіційними даними в Україні зареєстровано 120 тисяч дітей з ожирінням.

Швець вважає, що в Україні відсутня пропаганда здорового харчування. За його словами, українцям слід майже утричі обмежити споживання солі, виключити з харчування продукти, що містять трансжири. Крім цього, на законодавчому рівні обмежити рекламу «нездорових продуктів», зокрема, для дітей. «Сьогодні споживати деякі цукерки – все одно що цигарку викурити.. Такої кількості ковбас і горілки, як в Україні, ніде не продають, хіба в Росії», – наголосив лікар.

Водночас Швець каже, що ринок здорової їжі в Україна розвинений.

Людям з надмірною вагою фахівець порадив передусім «змінити розмір тарілки» і більше рухатися, ходити щонайменше півгодини в день. «Здорова тарілка» – це ¼ овочі, ¼ фрукти, ¼ злаки, ¼ білкова їжа (птиця, риба) плюс молочні продукти. Олег Швець впевнений, що українцям по кишені здорове харчування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ