Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні Третій міській клінічній лікарні було передано аппарат штучної вентиляції легень вартістю 140 тисяч гривень

6 лютого 2006 року в пологовому відділенні 3-ї міської клінічної лікарні міста Львова відбулася урочиста передача апарату штучної вентиляції легень новонароджених дітей вартістю 140 тисяч гривень за участю витконувача обов’язків міського голови Зеновія Сірика. За допомогою цього апарату надаватиметься належна дихальна підтримка новонародженим дітям будь-якого віку (доношеним та недоношеним) з вираженими дихальними розладами.
У пологовому відділенні третьої комунальної клінічної лікарні народжується 202,5 тисячі дітей щорічно, з них близько 3% мають важкі дихальні розлади відразу після народження. Тому є дуже важливо забезпечувати належну дихальну підтримку з перших хвилин життя дитини, що дозволить стабілізувати загальний стан новонародженої дитини і попередити виникнення небажаних ускладнень та наслідків, іншими словами – вберегти дитині повноцінне життя.
За словами в.о. міського голови Зеновія Сірика, 3% новонароджених потребують цього апарату, коли дитина в перші хвилини не може самостійно дихати, а перша година з апаратом  штучного дихання допоможе зберегти здоров’я дитини: „Ми виділили  з міського бюджету кошти на оплату німецьких апаратів, а другий апарат буде в першому пологовому будинку на вулиці Мечнікова.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ