Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у 62-й школі Львова відбувся показовий день цивільного захисту

Сьогодні, 27 квітня, у приміщенні львівської середньої ЗОШ №62 відбувся показовий день цивільного захисту. На зібранні були присутні працівники Головного управління МНС в Львівській області, представники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Львівської області, завідувач місцевого районного відділу освіти, керівники навчальних закладів Галицького району міста Львова, освітяни, працівники відділу з питань надзвичайних ситуацій Львівської міської ради.
Після урочистої лінійки відбулися уроки, присвячені тематиці цивільного захисту населення. Учні 1-х – 8-х класів продемонстрували власну грамотність, написавши спеціалізовані диктанти. Відкриті уроки з медико-санітарної підготовки, охорони здоров’я, та з тематики: „Порядок дій при надзвичайних ситуаціях”, „Небезпечні ситуації та їх наслідки. Пожежі: умови та причини виникнення. Правила поведінки під час пожежі” проводились за участю учнів 3 – 10-х класів.
Однією з провідних тем цього дня стала аварія у Чорнобилі та її наслідки. Пам’ятаючи про трагедію, керівництво та викладачі школи вирішили змоделювати подібну ситуацію. Тож темою першої ввідної стала ймовірна аварія на Хмельницькій АЕС. У зв’язку з таким завданням у школі одразу ж провели огляд формувань та їхню готовність до дій. Не менш серйозною була й друга ввідна: розлив 30-ти тонн аміаку на залізничній колії в межах міста. Отримавши інформацію, відповідальні особи ознайомились із схемою можливого розповсюдження забрудненого повітря у напрямку школи, визначили шляхи евакуації дій у безпечну зону тощо.
Поки дорослі продовжували вирішувати складні нагальні проблеми, у школі пролунав сигнал, що сповіщав про евакуацію. За третьою легендою, у навчальному закладі виникла пожежа. Після завершення навчальної тривоги школярі вишикувались на подвір’ї школи і несподівано для них туди ж в’їхав рятувальний автомобіль першої Самостійної державної пожежної частини, сповіщаючи про своє прибуття сигналом сирени.
Рятувальники, які прибули на машині у лічені секунди розгорнули своє обладнання і розпочали демонстрацію різноманітних приладів, які вони використовують у роботі. Демонстрація можливостей рятувальників захопила увагу не лише дітей, а й дорослих. Дітям дозволили підійти ближче і роздивитися усе, що їх цікавило.
Після огляду пожежно-рятувальної техніки усі мали змогу оглянути виставку засобів індивідуального захисту та приладів ЦО. Одинадцятикласники продемонстрували ораторські здібності, подебатувавши на тему „Атом на службі у людства? Атом на службі у людства!”. А у спортивному залі навчального закладу викладачі влаштували спортивну комбіновану естафету з елементами подолання різноманітних перешкод та надання невідкладної долікарської допомоги потерпілим.
Останнім пунктом насиченої програми стало оголошення наказу про підсумки Дня ЦЗ. Це вже не перший такий захід цього року. У кожному районі міста та області у рамках Тижня знань дітьми основ безпеки життєдіяльності проводяться показові Дні цивільного захисту, аби піднести рівень проведення таких заходів у всіх навчальних закладах. Про це повідомили в Центрі пропаганди ГУ МНС України в Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ