Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у Львівському прес-клубі реформ обговорювали можливість примирення потерпілих та правопорушників до судового розгляду

Можливість примирення потерпілих та правопорушників до судового розгляду  обговорювали сьогодні, 7 лютого, у Львівському прес-клубі реформ. Модель проекту примирення розроблена  Українським центром порозуміння за підтримки Верховного Суду України, Міністерства юстиції та академії суддів.
Як повідомила віце-президент Українського центру порозуміння Владислава Каневська, у нашій державі проект медіації, а саме так називається процес розв’язання конфлікту між потерпілим та правопорушником до судового розгляду, проводиться в нашій країні з 2003 року, його реалізація розпочалася з Києва, а з 2004 року він працює вже у семи регіонах України: Київській, Луганській, Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Одеській та Чернівецькій областях, а також Автономній Республіці Крим.
За словами Владислави Каневської, за допомогою медіації можна вирішувати сімейні та шкільні конфлікти, справи під час розлучення, кримінальні справи за участю неповнолітніх, а також звичайні кримінальні справи. Щоправда, як зазначила завідувач лабораторії практичного права юридичного факультету ЛНУ імені Франка Ірина Сенюта, не всі конфлікти можна вирішувати шляхом медіювання, зокрема під процес досудового розгляду не підпадають групові злочини, а також злочини, за які передбачається ув’язнення на термін понад два роки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ