Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у Львові (Брюховичах) відбудеться спільна зустріч єпископів УГКЦ та РКЦ

Сьогодні у Брюховичах відбувається спільна зустріч членів Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви та Конференції Єпископів Римо-Католицької Церкви в Україні. У нарадах візьмуть участь усі католицькі єпископи України, які у цей час перебувають на її теренах. Мета зустрічі -- не зважаючи на різницю культури, обряду свідчити про єдність віри, -- повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

"Ця зустріч, яка відбувається після деякої перерви, є покликана допомогти нав’язати подальшу співпрацю там, де ми можемо діяти спільно. Також хочемо обмінятися досвідом церковного життя наших спільнот", –сказав Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ.

"На території України ми маємо дві помісні Церкви, які належать до Вселенської Католицької Церкви: Українську Греко-Католицьку Церкву і Римо-Католицьку Церкву в Україні. Різниця між нами є та, що ми є помісна Церква на своїй території, а митрополія Римо-Католицької Церкви в Україні є одна із сотень митрополій дуже чисельної Латинської Церкви, яка розкидана по цілому світі. Крім того, згідно із східною традицією ми є синодальною Церквою, а РКЦ в Україні, як і інші частини Римо-Католицької Церкви, має конференцію єпископів", – пояснив Предстоятель УГКЦ.

Розповідаючи про спільну зустріч єпископів УГКЦ і РКЦ в Україні, Блаженніший Любомир наголосив, що хоча Римо-Католицька Церква є латинської, а УГКЦ – візантійської традиції, ми можемо разом співслужити, бо ми всі є членами Католицької Церкви. "Одночасно є прикро, що ми маємо той самий обряд, структуру з нашими православними братами, але не можемо разом співслужити Божественну Літургію. Це говорить про те, що єдність Церкви не полягає на спільноті традиції, а на спільноті віри і сопричастя. Це властиво свідчить про те, що таке католицизм. Католицизм – це не є конфесійне, а еклезіологічне, богословське поняття щодо віри", – сказав Предстоятель УГКЦ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ